Granita, przepyszny lodowy deser z Włoch, narodziła się w upalnej Sycylii. Ten orzeźwiający przysmak, początkowo przygotowywany z soku cytrynowego, wody i cukru, bardzo szybko zdobył uznanie na terenie całych Włoch. Dziś granita jest ogromnie popularna w większości krajów, oferując szeroki wachlarz smaków i dużo orzeźwienia w upalne dni. Jeżeli ktoś zamierza zacząć sprzedawanie tego deseru, to zacząć przede wszystkim musi od kupna odpowiedniego granitora.
Granitor to urządzenie, jakie dokładnie miesza i mrozi składniki, dając charakterystyczną, krystaliczną konsystencję granity. Podczas wyboru granitora należy zwrócić swoją uwagę na parę istotnych cech. Przede wszystkim dużo znaczenia ma wielkość zbiorników, większe sprzęty pozwolą na wykonanie większej ilości produktu, co będzie ważne jak jest duży ruch. Następną kwestią jest ilość zbiorników, im więcej, tym większe zróżnicowanie smaków można zaoferować klientom.
Warto również zwrócić uwagę na moc urządzenia, jaka wpływa na szybkość produkcji. System chłodzenia dobrze żeby był wydajny i równomierny, aby zapewnić właściwą konsystencję deseru. Istotna jest także łatwość konserwacji i czyszczenia granitora, urządzenia proste w obsłudze zaoszczędzą czas i pomogą przy utrzymaniu higieny. Koniecznie trzeba też zamówić wszystkie niezbędne akcesoria, takie jak na przykład opakowania do granity. Dzięki nim można będzie przede wszystkim podawać granitę klientom, lecz również zadbać o ciekawą, atrakcyjną ofertę.
+Tekst Sponsorowany+